ISSN 1337-8481

štvrtok, 24. októbra, 2024

Len vakcináciou dostatočného počtu ľudí máme šancu vynúť sa ďalšej vlne a ďalším likvidačným opatreniam

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pred mesiacom som sa rozhodol nechať zaočkovať vakcínou proti  COVID-19. Nie pre to, lebo to odporúča prof. Krčméry a iní odborníci, nie preto, lebo chcem byť na inej starne ako odporcovia vakcinácie – pre seba a svoju rodinu.

Vakcínovaní sme boli spolu s manželkou v jednej z nemocníc asi 60 km od Serede a písal som o tomu tu:

Vakcínu považujem za cestu, nie cieľ…

Včera sme boli na druhej vakcinácii. Vrátane syna, ktorý dostal prvú dávku. Samozrejme opätovne Pfizer. Po prvej dávke sme pociťovali miernu únavu jeden deň. Po včerajšom očkovaní  som sa ráno takmer nemohol postaviť z postele… Bolesť „celého človeka“ presne, ako som bol upozornený. Asi aj nejaká vnútorná teplota. Ide teda o prirodzenú reakciu na vakcínu. Nie som výnimkou a tak to nepovažujem za nič mimoriadne. Príznaky únavy a bolesť svalov a „všetkých kostí“ potlačil overený Nurofen a tak po 24 hodinách si sadám za počítač a pomerne vyspatý (čo u mňa nebýva zvykom)  píšem článok. A znovu – nie pre Krčméryho, vládnucich politikov ani nenažraté farma firmy – inak,  nemáme nenažrancov okolo seba dosť aj v meste a komunálnej politike?

Skutočne, očkovanie považujem za normálne a nevyhnutné. Stále tvrdím, že keby sa neboli očkovali naši pradedovia a prababky, s najväčšou pravdepodobnosťou by sme tu my neboli…

Podľa môjho názoru súčasná verejnosť doslova trpí na množstvo informácií valiacich sa na nás non stop zo všetkých strán – na internete samozrejme do veľkej miery manipulovaných a propagandistických s cieľom zneistiť ľudí a dosiahnuť stav, kedy nebudú veriť nikomu a ničomu.

Zvykne sa hovoriť, že dobre už bolo. Asi to je pravda. Delta variant sa šíri závratným tempom a vyzerá to tak, že opatrenia na elimináciu jeho šírenia budú potrebné nie na jeseň, ako sa všeobecne predpokladalo, ale už v auguste, keď sa zhruba polovica ľudí vráti z dovoleniek.

Dnes je ešte ťažké predpokladať reálny vývoj s COVID-19 do konca roka a začiatkom roka 2022. Je ale isté, že práve vakcinácia drvivej časti obyvateľov by mohla byť účinným opatrením výrazne znižujúcim počty infikovaných osôb.

Vidím to tak, že len vakcináciou dostatočného počtu ľudí máme šancu vynúť sa ďalšej vlne a ďalším likvidačným opatreniam. Toľko môj názor…

Čo myslíte, ako budeme vidieť situáciu niekedy v októbri?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 29. júna 2021,16:31,už je to trápne a otrepané,lebo Fico.Ja osobne nie som smeráčka a očkovať sa nedám z vlastného rozhodnutia a nie preto,lebo je proti dáky politik!A pokiaľ viem, Pellegriny je za očkovanie.

  2. Samozrejme ze ma inu funkciu. Prepisuje DNA a potom sa po nociach budes menit na ftaka. Ale o tomtom sa nedozvies, toto je tak tajne, ze to nikto nevie.

  3. AFAKD 29. júna 2021, 17:44 – mate pravdu. Po prvej som sa lepsie ucil cudzie jazyky. Manzelke sa rozsypal na stole caj a ja som do 2 minut zistil, ze sa vlastne nejedna o caj, ale o knihu pisanu v Cinskom jazyku. Za dalsich 10 minut som precital 4 kapitoly. Nasledne buchnutie dvermi a tym vyvolany prievan sposobili preorganizovanie obsahu na stole na dalsie 3. Po vcerajsej vykcine pre istotu nebudem pri aktualizacii Win v notebooku a systemu v mobile. Clovek nevie a nemoze si byt isty nicim, nie? 😉

  4. anonym 29. júna 2021, 16:31
    „zase vsetko zavru kvoli zapredancom p.Ficu a p. Pelegriniho ktori su proti ockovaniu potom im vsetci mozete podakovat“,ja napríklad nie som proti očkovaniu. šak sa očkujte ja vás neodsudzujem. P.S ani Matovič sa nedal zaočkovať

  5. Taká Astrazeneca obsahuje šimpanzí adenovírus. Zatiaľ som v pohode, ale nejak ma začína lákať loziť po stromoch. Nechám sa prekvapiť.

  6. Len vakcináciou dostatočného počtu ľudí máme šancu vynúť sa ďalšej vlne a ďalším likvidačným opatreniam – ANO LEN STE ZABYDLI DODAT ZE VAKCINACIA NAS NEOCHRANI ALE JEDNODUCHO Z PRINCIPU BUDE TRETIA VLNA LEBO SA NEOCKUJEME. AK STE ZAOCKOVAnY NEDOSTANETE KORONU? NENI STE PRENASAC?.. KED TOTO NIEKTO POTVRDI A BUDE TO OVERENE VTEDY SA DAM ZAOCKOVAT

  7. Dáko moc dobre je to naplánované. Kedy to bude presne? Mesiac už vieme – september a dátum a čas kedy? Dá sa podať aj tiket ? nech aj žebrota dáčo z toho businessu vyklepe … 💉

  8. Miloš je nacase aby si si kupil tlakomer a pravidelne zacal merat tlak a tep srdca. Aby ta nezaskočil zapal srdcoveho svalu pripadne nejake to upchatie ciev nasledkom zvýšenéj tvorby krvných zrazenin v tele. Nepodcenuj to.

  9. Anonym 30. júna 2021, 0:21 – vo svete boli aplikovane uz 3 MILIARDY VAKCIN. Na Slovensku je uz zaockovanych 2 miliony ludi.

    Preberte sa, a neosocujte tych ktori nepodliehaju hoaxom a dezinformaciam. Tolerujem Vase rozhodnutie, respektujte Vy moje.

  10. Svedkovia covidoví šup šup na testovanie ! Práve som čítal na fejsbúku že za každý test sa bude platiť 10.-evri ! Tak treba dať niekomu zarobiť.
    Ale na niektorých netreba ani šialenú extrémnu propagandu a vyhrážanie sa.
    Idú dobrovoľne… no nech sa páči !

  11. Obyvateľ,no práve.Namiesto toho,aby sa robila teda Osvetová kampaň,to znamená,aby sa obšírne propagovali vedecké poznatky,pre a proti očkovaniu ,aby si mohli ľudia urobiť obraz,o tej ,či onej vakcíne,hlavne aby sa mohli dobrovoľne rozhodnúť,a neboli by v opačnom prípade vylucovani,tak sa to robí na úrovni bulváru.Vselijake takzv celebrity si odhaľujú ramená a dávajú si to pichať,čo si ozaj myslia,že ľudia žerú seno?Od prezidentky až po toho Seligu.Co si ozaj myslíte,že keď sa napr.Seliga verejne zaockuje,že to je pre ľudí ozaj nejaká motivácia.To mali od samého začiatku zveriť ambulantných lekárom,tým veria ľudia najviac a dávajú na ich rady,.To by potom hádam trvalo dlhšie,ale ľudí zaočkovanych by bolo viacej.Lenze,to by zrejme na Tom určitý ludia toľko nezarobili.

  12. Ja som zaočkovaný a seno nežerem. A keby si sa o danej problematike viac informoval, tak by si zistil, že pfizer sa skladuje pri -70 stupnoch a to je narocne zorganizovat logisticky. Preto to dopracovali az teraz a zarobia na tom aj ambulancie.

  13. Anonym 30. júna 2021, 11:58 – problem nie je v tych, ktori sa ockovat daju – robia to totiz na zaklade desiatky rokov osvedcenej praxe vychadzajucej z relevantnych vyskumov a nasledne statistik.

    Problem je v dezolatoch, ktori bez logickej a vyskumami podlozenej argumentacie verejne tvrdia nezmysly, utocia na vykcinaciu, odbornikov a vlastne vsetkych, ktori nezdielaju ich nazory.

    Pocas mojich osobnych vyskumov (a teda to som bol v inom „diskusnom mlynceku“ som zaregistroval, ze dezolat napise cisty nezmysel a na vyzvu aby ho podlozil faktami odpovie – „ty vyvrat moje tvrdenie“. Problem ani nie je v jeho zvratenom mysleni, ale v nerealnej sanci vyvratit nezmysel. A tak clovek celi utokom sialencov stale menej si uvedomujucich, co je normalne a vedecky podlozene uz roky.

    Nemam problem verejne povedat, ze k vakcinacii som nepotreboval vyjadrenia ani politikov a ani potlapkanie po pleci od kamaratov. Staci mi logika a moj vlastny rozum.

  14. Milos ja si vypocujem a pozriem argumenty doktorov odbornikov ktori hovoria argumenty preco sa neockovat a uz vobec nie deti. Ale ked sem dam link na ich vyjadrenia a videa tak ich cenzurujes a mažeš. Robis tu cielenu jednostrannu propagandu.

  15. Obyvatel 30. júna 2021, 14:35 – nekopiruj nepodpisane nezmysly z webov bez zodpovednosti za obsah.

    Vystup VEREJNE a podloz argumentami, preco konas tak, ako konas. To je autenticke a nech povies cokolvek, nemam s tym problem a bude to bez akychkolvek uprav uverejnene.

  16. Miloš autenticky videohovor od senatora a doktora odbornika je pre teba nezmysel? Nepozeraj na web ktory sa nebal a zverejnil ho ale v prvom rade pozeraj na obsah a prinos pre ludstvo

  17. Obyvatel 30. júna 2021, 14:48 – ani nesranduj, ze sa web nebal, ked ide o vacsieho anonyma vo vztahu k zodpovednosti za verejne sirene materialy, ako si momentalne Ty tu na SOL.

    Kedze sa posname osobne, nemozem si dovolit rukolapnejsie porovnanie, ktore by Tvoju identitu prezradilo.

    Co sa tyka webu a nim sireneho obsahu – ak stoja za relevantnostou sireneho obsahu, maju moznost prihlasit sa k nemu verejne tak, ako sa ja hlasim k obsahu SOL.

  18. Milos o com to tociš? Ved tu mas autora projektu tak ako aj ty si autor projektu SOL. Plus na rozdiel od teba to preklada aby tomu ludia rozumeli. Ale preklada autentické videa a clanky ktore maju autorov. Takze nechapem preco ho spochybnujej. Tu mas napriklad priamo je vyjadrenia a potvrdenie jeho identity, tak o jeho anonymite nepis nic lebo kecas.
    https://o

  19. Obyvatel 30. júna 2021, 15:43 – autor projektu, prekladatel, grafik, poskytovatel web hostingu a pod – podstatne ine, ako vydavatel PRAVNE ZODPOVEDNY za web, ci noviny – ak chces, tak za projekt.

  20. Miloš az tak nie aj ty preberas a uverejnujes si identifikovaný tak isto ako on. Zaujimave ze Matovicove ockovanie som nepostrehol. Ale postrehol som jeho silne vyjadrenie ze si kludne da pichnúť aj kombinaciu vakcin. Do kazdej paže inu značku. Ale skutek utek

  21. Obyvateľ,to s tým srdcovým svalom a menštruáciou som počul pri vedľajšom stole v Ivovom dvore v nedeľu ,keď som sa zastavil mňa jednom pive…🤣😂🤣

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img