ISSN 1337-8481

piatok, 25. októbra, 2024

Servis informácií z mesta: dnes odpovedá Organizačné oddelenie (3. časť)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /29 JÚN 2021/

O: Čo vybaví občan na pulte prvého kontaktu?
O: Pult prvého kontaktu je prvé miesto, kam by mal občan ísť pri návšteve mestského úradu. Dostane tam informáciu, kde vybavia jeho požiadavku, za ktorým referentom má ísť, či je prítomný v práci, ak nie, kto ho zastupuje. Na pulte prvého kontaktu sú k dispozícii aj tlačivá žiadostí zo všetkých oddelení mestského úradu. Pult prvého kontaktu funguje aj ako telefónna ústredňa a podateľňa. Občania tu tiež vybavia overovanie a osvedčovanie listín a podpisov na listinách a seniorom sa na pulte prvého kontaktu vypláca príspevok na stravovanie na základe predloženého dokladu o počte odobratých obedov. Poskytujeme tu aj službu kopírovania dokumentov v primeranom rozsahu a v čiernobielej tlači.
Kontakt: 031 789 2094.

O: Ako funguje archív na mestskom úrade?
Archív, teda registratúrne stredisko, zabezpečuje evidovanie všetkých záznamov vytvorených činnosťou zamestnancov úradu, prístup k nim a následne ich vyraďovanie. Občania majú prístup k záznamom, ktoré sa ich týkajú. Na základe písomnej žiadosti je vyhotovená fotokópia dokumentu, overený odpis alebo výpis. Poplatok je 2 € za každú vyhotovenú stranu. Kontakt: miriam.silakova@sered.sk

O: Koľko poslancov má Mestské zastupiteľstvo v Seredi?
O: Mestské zastupiteľstvo má 19 poslancov, ktorí sú rozdelení do 3 volebných obvodov. Každý obvod zahŕňa určité ulice v meste. Zoznam poslancov podľa volebných obvodov a kontakty na poslancov nájdu občania na web stránke mesta Sereď https://www.sered.sk/s119_mestske-zastupitelstvo.

O: Čo vie vybaviť „môj“ poslanec a čo nedokáže?
O: Povinnosťou poslanca je obhajovať záujmy mesta a jeho obyvateľov. Poslanci sú tiež povinní informovať na požiadanie voličov o svojej činnosti a o činnosti mestského zastupiteľstva. Na každom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva je bod interpelácie. V rámci tohto bodu poslanci majú právo klásť otázky súvisiace s výkonom práce primátora, zástupcu primátora, prednostu úradu, vedúcich jednotlivých oddelení, hlavnej kontrolórky, náčelníka Mestskej polície a štatutárov právnických osôb založených a zriadených mestom. Poslanecká funkcia je funkcia schvaľovacia. Poslanci posúvajú témy, ktoré je potrebné v meste riešiť, pýtajú sa, dávajú návrhy riešení, upozorňujú na nedostatky a vykonaním tejto práce je zasa poverený mestský úrad prostredníctvom svojich oddelení.
Každý poslanec je členom najmenej jednej komisie zriadenej pri Mestskom zastupiteľstve v Seredi. Na zasadnutiach komisií je tiež priestor zaoberať sa podnetmi od občanov a navrhovať riešenia.

O: Čo sú to komisie pri Mestskom zastupiteľstve a čo je ich úlohou?
O: Komisie sú poradným, iniciatívnym a kontrolným orgánom poslancov. Členmi komisie sú poslanci, ktorí prejavili záujem o prácu v komisii a odborníci z radov občanov mesta, okrem zamestnancov mestského úradu. Komisie zasadajú spravidla pár dní pred rokovaním MsZ, prejednávajú jednotlivé body rokovania a vydávajú svoje odborné stanoviská, ktoré sú poradnými stanoviskami pre poslancov. Poslanci sa však rozhodujú nezávisle, nemusia pri svojom rozhodovaní riadiť stanoviskami komisií.
V Seredi pracujú nasledovné komisie:
Legislatívno – právna komisia,
Komisia finančná a majetková,
Komisia pre rozvoj mesta a životné prostredie,
Komisia sociálna a kultúrna,
Komisia školská, športová a bytová, Komisia na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.
Zloženie jednotlivých komisií je zverejnené na stránke mesta: https://www.sered.sk/s124_komisie-msz
***

Ďalšiu časť servisu informácií z oddelení mestského úradu Sereď vám prinesieme čoskoro.

Svoje prípadné ďalšie otázky na mestský úrad Sereď môžete posielať na mail zuzana.slahuckova@sered.sk.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V prvom rade by pomohla informovanost mesta voči obyvatelom a to hlavne pokial ide o projekty stavieb ktore zvyšujú environmentálnu zataz a to hlavne obyvatelov bezprostredneho okolia. Napriklad sa ide robit nonstop fungujuca prevadzka samoumyvarky v priamom centre na pumpe GaG za kauflandom. Mesto obyvatelom okolia nedalo vobec vediet ze tam ide takato vystavba. A to bude parada ked tam budu v noci hucat vapky. Obyvatelia tam budu mat hluk vapiek este aj v noci ked musia mat pootvorene okna od tepla? Mesto informovalo obyvatelov ze tam bude takato vystavba a zataz? Preco mesto neinformuje obyvatelov a neda im možnosť sa vyjadriť? Ved obyvatelov tam je vela a maju tam svoje domy a byty, tak by mali mat toto svoje pravo sa vyjadriť k takejto enviromentalnej zatazi v ich okolí.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img